Mitrovic en Suarez slepen mak Anderlecht voorbij Oostende

Anderlecht is voorlopig alleen leider in de Jupiler Pro League na een magere 0-2-overwinning op het veld van KV Oostende tijdens de openingsmatch van de tweede speeldag. In een spektakelarme wedstrijd vonden topschutter Mitrovic en invaller Matias Suarez net zoals vorige week tegen Moeskroen de weg naar de netten. KV Oostende start met 0 op 6.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

VIDEO. Bekijk de samenvatting

De eerste helft in het Albertparkstadion had niet veel om het lijf. KV Oostende hield de boel achterin goed onder controle en Anderlecht voetbalde te slordig om aanspraak te maken op een doelpunt. De beste kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg. Kaminski bracht redding op pogingen van Ruiz en Berrier. Vlak voor de pauze was Anderlecht dan toch eens gevaarlijk. Cyriac stuitte met een schitterende omhaal op Ovono.

Na de koffie ging Oostende nadrukkelijk op zoek naar de openingsgoal, maar liep op een dodelijke counter. Praet zette Mitrovic alleen voor doel, de Servische topschutter fusilleerde Ovono: 0-1 na 58 minuten. De thuisploeg reageerde meteen met een afgeblokt schot van Siani en een poging van Rutyinx. Verder kwamen de kustjongens niet. In de blessuretijd nam de ingevallen Suarez alle twijfel weg: 0-2. Anderlecht neemt een perfecte start, KV Oostende staat met 0 op 6 laatste.

Hoogtepunten 04’ Berrier kan met een goede pass Ruiz door de verdediging loodsen. Die zijn schot wordt afgeblokt door Mbemba. Het is de eerste kans van de wedstrijd, en die komt op naam van John Jairo Ruiz.40’ Daar was bijna de openingstreffer voor Oostende! Siani stuurt Ruiz goed in de diepte, maar de spits ziet zijn schot gered door Kaminski. Het doelpunt zou niet onverdiend zijn voor Oostende!

41’ Berrier test Kaminski van ver. De goalie van Anderlecht wordt gehinderd door een bos van benen, maar kan de bal in corner duwen. Op die corner bereikt Berrier geen ploegmaat.

43’ Wat een kans voor Cyriac! Na een afgeweken voorzet van Deschacht probeert Cyriac het met een omhaal. Ovono is wel bij de pinken een haalt de schitterende trap nog net uit de rechteronderhoek.

46’ Meteen bij de aftrap van de tweede gevaar van de thuisploeg! Kaminski is gelukkig voor Anderlecht wakker en duwt de verre trap van Ruiz weg van het doel.

56’ Kaminski blundert bijna op een hoge bal. Hij kan in drie tijden en na een foutje van Canesin eindelijk de bal vasthouden op de doellijn.

58’ Opeens staat Anderlecht op voorsprong! Mitrovic krijgt de bal na een goede pass van Dennis Praet. De Serviër staat onside en trapt hard voorbij Ovono. Anderlecht op 0-1!

61’ Na slecht verdedigen van Deschacht zet Berrier de bal voor doel. Siani trapt naar het doel van Kaminski, maar N’Sakala gooit er nog net een voet tegen, waardoor de bal naast het doel valt. Bijna meteen een gelijkmaker voor de kustploeg.

67’ Net zoals vorige week komt Suarez van de bank na iets meer dan een uur spelen. De Argentijn komt in de plaats van Cyriac. Kan hij de wedstrijd beslissen?

81’ Hij stond nog geen minuut op het veld, of daar was Acheampong bijna. Na een goede pass van Najar produceert Suarez een stiftballetje naar het penaltypunt. Daar staat Acheampong, maar hij kan zijn kopbal geen kracht bijzetten. Ovono raapt de bal op.

83’ Daar is Ruytinx een eerste keer. Hij speelt Deschacht bijzonder makkelijk uit, maar trapt de bal dan ruim naast de paal. Hier zat meer in voor El Toro.

87’ Oostende probeert het nog eens in de slotfase. Coulibaly kan tot een kopbal komen, maar hij kopt het leer tegen de borst van Mbemba. Even later krijgt Berrier nog een goede kans na een vrije trap, maar hij knalt in de muur.

90 +2’ Matias Suarez beslist de wedstrijd in de 92e minuut! Eerst vergat Acheampong opnieuw af te werken, maar Suarez toont hem hoe het moet. De Argentijn dribbelt zich voorbij twee verdedigers en schuift de bal onder Ovono in doel!