Beluister nu al de langverwachte nieuwe plaat van Blur

© Blur

Het eerste album van Blur in 12 jaar is sinds vandaag online te beluisteren. De plaat verschijnt pas volgende week officieel, maar is nu al te streamen via iTunes.

Guy Stevens

Toen Blur er in 2003 mee ophield, was dat een zwarte dag voor heel wat liefhebbers van Britpop. De band van Damon Albarn had zich in de jaren ervoor een enorme reputatie bijeen gespeeld en zeulde toen al een karrenvracht aan hits met zich mee. Het bekendste Blur-nummer is en blijft Song 2, maar de Britten scoorden ook met songs als Country House, Tender, Girls & Boys, Parklife en The Universal dikke hits.

De grote rivalen van Oasis besloten in 2008 weer samen te komen. Aanvankelijk was dat voor één optreden, waarna ze weer uiteen gingen. Anders verging het de band in 2012, toen ze een nummer opnamen voor de Olympische Spelen in Londen en ze in Hyde Park een van de grootste optredens in hun loopbaan gaven.

Dat inspireerde hen tot een tournee die Albarn, Coxon en co onder meer naar het hoofdpodium van Rock Werchter bracht in 2013. Sindsdien werkte frontman Damon Albarn vooral aan zijn soloplaat, maar met The Magic Whip verschijnt volgende week hun eerste nieuwe plaat in twaalf jaar.

De plaat is geïnspireerd door Hong Kong en is nu al te beluisteren via iTunes .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen