Fellaini scoort voor United tegen Liverpool (bij de beloften)

© photonews

Marouane Fellaini mocht nog eens opdraven bij Manchester United. Tot verbazing van velen moest de 28-jarige middenvelder het wel stellen met de wedstrijd van de U21 tegen Liverpool. Hij liet het niet aan zijn hart komen en scoorde voor rust de enige treffer. Na rust was hij betrokken bij de overige twee goals van United: 3-2.

vml

Marouane Fellaini komt dit seizoen amper aan spelen toe bij Manchester United. De Rode Duivel was een poos geblesseerd maar wordt voorlopig door coach Louis Van Gaal louter uitgespeeld als joker.

Tegen PSV moest hij het nog stellen met een invalbeurt en tegen Leicester bleef hij zelfs 90 minuten op de bank, maar in de beloftenwedstrijd tegen Liverpool kreeg Fellaini (28) nog eens een kans om te tonen dat hij klaar is voor meer speelminuten bij het A-elftal. Bij de bezoekers verscheen geen enkele Belg aan de aftrap.

Na een halfuur versierde Andreas Pereira de eerste grote kans van de wedstrijd op aangeven van Fellaini maar het schot van de Braziliaanse Belg werd afgeblokt. Even later was het wel raak en deze keer rondde Fellaini zelf succesvol af door een verre voorzet van Pereira in één tijd en tegenvoets binnen te duwen: 1-0.

Ook na rust waren Fellaini en Pereira de beteren op het veld. Pas in de 82ste minuut scoorde Nick Powell simpel de 2-0, nadat de doelman een schot van Fellaini moest lossen.

Liverpool kwam via Sinclair en Romero nog op gelijke hoogte maar in de 90ste minuut zorgde Sean Goss met een heerlijke krul voor de winnende treffer, deze keer na een afleggertje van Fellaini: 3-2.