Red Flames spelen gelijk tegen Servië

Na twee vlotte zeges tegen Bosnië-Herzegovina hebben de Red Flames maandag in Leuven in hun derde kwalificatiewedstrijd om deelname aan het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 vrede moeten nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Servië. Bij de rust stond de eindstand al op het bord in het stadion van OHL.

vml

Sara Yucell bracht de Belgen in de 17e minuut op voorsprong. Jovana Damnjanovic bracht Servië in de 39e minuut langszij. De Belgen domineerden de partij, maar faalden in de afwerking. Uit 25 kansen, waarvan tien binnen het kader en één op het doelhout, werd slecht één doelpunt gepuurd. De Serviërs scoorden aan honderd procent. Zij versierden slechts één doelpoging binnen ket kader, maar die was dan wel meteen raak.

Met 7 punten delen België en Servië, dat een wedstrijd meer speelde, de leiding in groep 7. Engeland en Bosnië-Herzegovina volgen met zes punten. Engeland speelde wel nog maar twee wedstrijden, Bosnië-Herzegovina heeft er dan weer al vijf op de teller. Estland is met nul punten uit vier wedstrijden laatste.

De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes plaatsen zich voor de eindronde in Nederland. De overige twee nummers twee strijden in een dubbel barrageduel voor het laatste EK-ticket. Vrijdag 8 april trekken de Belgen voor hun volgende kwalificatiematch naar groepsfavoriet Engeland. Vier dagen later ontvangen ze Estland.