Direct naar artikelinhoud

Napoli nieuwe leider na 2-1 zege in topper tegen Inter

Beeld AFP

In de Serie A is Napoli de nieuwe koploper. De ploeg van trainer Maurizio Sarri was vanavond voor eigen publiek de sterkste in de topper tegen Internazionale. De thuisclub zegevierde met 2-1 en nam daardoor de eerste plaats over van de ploeg uit Milaan. Het verschil tussen beide titelkandidaten is één punt.

Napoli had de zege vooral te danken aan Gonzalo Higuaín. De Argentijnse aanvaller bracht beide treffers van de thuisclub op zijn naam. Voor Inter kwam Adem Ljajic tot scoren. De bezoekers werden in de eerste helft in de steek gelaten door Yuto Nagatomo, die binnen tien minuten twee keer geel pakte. Met tien man kon Inter de tweede competitienederlaag niet voorkomen, al was de ploeg van coach Roberto Mancini in de extra tijd nog twee keer heel dicht bij de gelijkmaker (twee kopballen op de paal). Dries Mertens ontbrak zoals reeds geweten met een blessure.

Fiorentina had eerder op maandagavond twee punten verspeeld tegen Sassuolo: 1-1. De nummer drie kwam snel op voorsprong. De Spanjaard Borja Valero opende de score namens de bezoekers na vijf minuten. Nog voor rust maakte Sergio Floccari met een kopbal gelijk. Fiorentina heeft nu twee punten minder dan Napoli.

Beeld AFP
Beeld AFP
Serie A - Uitslagen en stand na speeldag 14

De uitslagen van de wedstrijden op de veertiende speeldag in de Italiaanse Serie A:

Torino - Bologna 2-0

AC Milaan - Sampdoria Genua 4-1

Genoa - Carpi 1-2

AS Roma - Atalanta Bergamo 0-2

Frosinone - Hellas Verona 3-2

Chievo Verona - Udinese 2-3

Empoli - Lazio Rome 1-0

Palermo - Juventus 0-3