Direct naar artikelinhoud

Lerares privéschool: "Meisjes waren gelukkiger zonder opleiding"

Lerares privéschool: "Meisjes waren gelukkiger zonder opleiding"
Beeld THINKSTOCK

"Meisjes waren gelukkiger toen van hen verwacht werd dat ze trouwden in plaats van naar de universiteit te gaan", beweert Blanche Girouard. De lerares aan een Londense privéschool krijgt bakken kritiek over zich heen na haar uitspraken over meisjes die volgens haar beter hun hoofden niet vol feiten proppen.

Blanche Girouard geeft godsdienst in de St Paul's Girls' School, een privéschool waar het inschrijvingsgeld 20.000 pond (28.000 euro) bedraagt. "Er is iets misgelopen met de opvoeding", schrijft Girouard in een artikel voor het magazine 'The Oldie'. "Niet zo lang geleden staken ouders geen geld en energie in een opleiding voor hun dochters, die daardoor gelukkiger waren", stelt ze nog.

Girouard prijst de tijd waarin meisjes natuurwandelingen maakten en gedichten van buiten leerden, terwijl ze vandaag "hun hoofden vol feiten proppen". "Het wordt tijd dat we meisjes tijd en ruimte geven om uit te maken wat ze echt willen. Grote onderscheiding en een plekje in de Oxford-universiteit zorgen niet voor geluk en succes", aldus Girouard.

Ouders van meisjes die les volgen aan de school, reageren verbolgen op de uitspraken van de lerares. "Mijn dochter gaat graag naar school", zegt een moeder. Een andere ouder noemt de meningen van de lerares "ouderwets".

Girouard wenst geen verdere duiding te geven bij haar artikel. De directrice van de St Paul's Girls' School was niet beschikbaar voor commentaar.