Jonge meisjes (8 en 9) ernstig seksueel misbruikt bij onschuldig spelletje

© BELGA

Twee meisjes van 8 en 9 jaar oud zijn in het Nederlandse Susteren ernstig seksueel misbruikt geweest door een 45-jarige man. Die greep zijn kans toen de meisjes een onschuldig spelletje speelden.

mige

‘Heitje voor een karweitje’ is een Nederlands spelletje waarbij kinderen van deur tot deur gaan en in ruil voor een kleine geldsom een huishoudelijk karweitje opknappen. In december 2016 besloten twee meisjes aan te bellen bij de 45-jarige Roland van K. Hij liet de meisjes stofzuigen en afwassen, waarna hij hen meenam naar de badkamer en ernstig seksueel misbruikte.

Ondertussen was de familie ongerust geworden en een zoektocht naar de meisjes gestart. Ze vonden hun dochters op straat terug, waarna al snel duidelijk werd wat hen overkomen was. De dader gaf zichzelf daarop aan bij de politie en bekende alle feiten.

Het Openbaar Ministerie eist nu 44 maanden cel en een geldboete van 10.000 euro. Roland van K. zelf beweert met alle onderzoeken te willen meewerken. Bij het begin van het proces werd een brief van één van de ouders van de slachtoffers voorgelezen. “Krijgen wij ooit ons vrolijke dochtertje terug? We hopen dat hij zich realiseert wat hij onze dochter heeft aangedaan.”

Uitspraak volgt op 7 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen