Timothy Herman klaar voor wederoptreden

Na de paasstages en andere voorbereidingsweken wordt dit weekend met de provinciale kampioenschappen al een eerste vormbalans opgemaakt. Plaats van afspraak is Gent, waar het werk over twee dagen verdeeld wordt.

wgo

Zaterdag wordt verzamelen geblazen op de atletiekpiste van Racing Gent, op zondag berust de organisatie op de Blaarmeersen in de handen van KAAG.

De doelstellingen van de atleten zullen er uiteraard heel verscheiden zijn. Zo is Timothy Herman, na zijn gedwongen forfait aan de Europa Cup weer helemaal blessurevrij. ‘Ik heb in Portugal een stage van twaalf dagen met de elite afgewerkt’, vertelt de speerwerper van AC Meetjesland. ‘Benieuwd naar de eerste resultaten.’ Voor Melissa Dupré, al vele maanden out met een schouderletsel, komt het PK nog wat te vroeg. Na een lange revalidatie is de nationale recordhoudster met de speer op de goede weg, maar een wederoptreden komt er niet voor de Vlaamse kampioenschappen op 17 mei. Vooraf plant Dupré nog een stage in Tsjechië.

Justien Grillet, terug van twee weken stage in Tenerife, start het seizoen met een wedstrijd over de hoge horden. De atlete van Vlierzele Sportief hoopt nog altijd op een plaats in de aflossingsploeg 4 x 400 meter. Grillet, die op de 200 meter een chrono onder de 24 seconden nastreeft, piekt nu in eerste instantie naar de Vlaamse kampioenschappen. Rani Nagels, de 19-jarige 400-meterspecialiste van LAT, hoopt dan weer op de limiet voor het junioren-WK in het Amerikaanse Eugene: 53’55 is daarvoor de richtlijn.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen