Direct naar artikelinhoud

Morgen in de Volkskrant, nu in Select: Na 1100 doden is het ietsje veiliger

De Volkskrant Select-app biedt u om tien uur 's avonds al een selectie van de artikelen uit de Volkskrant. Morgen in de Volkskrant, nu in de Volkskrant Select app:

Een moeder met haar kind voor het brandende Rana Plaza.Beeld reuters

Na 1.100 doden is het ietsje veiliger
De ramp in Dhaka, op 24 april 2013, legde met een schok de slechte werkomstandigheden in de Bengalese textielindustrie bloot. Hoe is de situatie er nu? En hoe staat het met de slachtoffers?

Is Joke gedood door haar man?
Hij is tot 12 jaar cel veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Joke. Maar is Ernst L. wel de moordenaar? Woensdag was de eerste zitting in het hoger beroep.

Steeds meer weerstand tegen windmolens
De overheid geeft vol gas bij de bouw van windmolens. Uit protest tegen de overlast zijn de laatste twee jaar meer dan 135 comités opgericht. In de Noordoostpolder kennen ze het klappen van de zweep al langer.

Onbetaalbare zorg
'Na mijn staaroperatie ging er weer een wereld van licht en kleur voor me open.' Voor Marcel van Dam is goede zorg onbetaalbaar.

Brilletje brilletje aan de wand
Zonnebrillen spelen een niet te onderschatten bijrol in cinema. In EYE in Amsterdam is nu een tentoonstelling te zien over de optredens van de brillen van het Amerikaanse merk Ray-Ban in decennia hollywoodfilms.

Volgend jaar is Slagter nog beter
Zijn ambitie is een top-tienklassering. Tom-Jelte Slagter finisht op de vijfde plaats. Doel bereikt, maar nauwelijks bekomen van de Muur van Hoei kijkt Slagter al naar de editie van 2015.

Voor de doden spelen
Een interview met de Nederlandse acteur Robert de Hoog (25), die in Love Eternal zijn eerste grote internationale hoofdrol speelt. Een tamelijk bizarre film. Hoe speel je tegenover lijken?

Wij weten genoeg
Vandaag in de Aarsman Collectie: Oekraïense pantserwagens tegengehouden in Kramatorsk.

Een in bloed en regen gedrenkt drama
De vernietigende zuigkracht van familiebanden lijkt het kernthema van Les salauds, een raadselachtige film noir.

Sylvia Witteman
'In een bikini lijken vrouwen uit losse, vaak niet erg logisch samenhangende onderdelen te bestaan.'

Deze tien verhalen staan morgen in de krant en nu al in de Volkskrant Select-app. 

Over Volkskrant Select 
Volkskrant Select biedt u in de app zes dagen in de week om tien uur 's avonds tien artikelen uit de Volkskrant, geselecteerd door de redactie. U kunt dagelijks één artikel gratis lezen. Voor €1,79 per week heeft u volledige toegang tot Volkskrant Select. 

Al Volkskrantabonnee? Log dan in voor gratis toegang. Download de Volkskrant Select app voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

In de Noordoostpolder zijn 38 megawindmolens in aanbouw langs de oevers van het IJsselmeer. In totaal komen er 80 windmolens te staan in de Noordoostpolder.Beeld Foto Marcel van den Bergh/de Volkskrant