"Als N-VA stopt met zagen over splitsen van het land, kan coalitie met Open VLD"

Bear Grills kreeg deze morgen opnieuw bezoek in zijn auto, ditmaal van Annemie Turtelboom (Open VLD). Een gesprek over waarom Open VLD tegen confederalisme is, en waarom het electoraal slecht gaat met de partij.

Zoals gebruikelijk vuurde Grills alweer enkele vragen af op Turtelboom: "Waarvoor staat de L in Open VLD eigenlijk?".Ā Turtelboom benadrukte vooral de vrijheid, dat liberalen niet willen betuttelen en mensen zelf willen laten kiezen, onder andere over euthanasie en abortus.

Natuurlijk ging het ook over een eventuele coalitie met de N-VA. "Zolang wij een grote lastenverlaging krijgen, en zij stoppen met zagen over het eventuele splitsen van ons land, dan zijn wij bereid om in coalitie te gaan met de N-VA. Meerderheid of oppositie, dat maakt mij niet uit", geeft Turtelboom toe.

Het gaat ook over het pad van Open VLD de laatste jaren. "Jullie hadden enkele jaren geleden nog 25%.Ā Waar is dat naartoe gegaan?"Ā Turtelboom antwoordt daarop dat ze niet graag achteruit kijkt.

Daarnaast is ze tevreden op de manier waarop ze haar departement, Justitie, achterlaat.Ā "We doen het Ć©Ć©n na het ander, en dat lukt soms beter dan alles ineens te willen aanpakken."

Meest gelezen