© Photo News

Belgen kennen hun tegenstanders op Roland Garros

David Goffin (ATP 18) speelt in de eerste ronde van Roland Garros tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP 99). Dat bleek vrijdag bij de loting in Parijs.

MANNEN

David Goffin, die Krajinovic nooit eerder bekampte, is het zeventiende reekshoofd op het Franse gravel. Bij winst wacht in de tweede ronde de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP-67) of de Amerikaan Donald Young (ATP-49).Steve Darcis (ATP-78) neemt het in de eerste ronde voor het eerst in zijn carrière op tegen de Italiaan Simone Bolelli (ATP-59).Ruben Bemelmans (ATP-95) kruist de degens met de Duitser Benjamin Becker (ATP-45). Ook zij speelden nog niet tegen elkaar.Germain Gigounon (ATP-208) plaatste zich vrijdag via de voorronde voor de hoofdtabel, dankzij een 2-6, 2-6 zege tegen de Colombiaan Falla (ATP-111). In de eerste ronde staat hij voor het eerst tegenover de Fransman Richard Gasquet (ATP-21), twintigste reekshoofd op het gravel in de Franse hoofdstad.Kimmer Coppejans (ATP-109), in 2012 winnaar van het juniorentoernooi, schakelde in de laatste voorronde de Fransman Calvin Hemery (ATP-447) uit met 7-5, 2-6 en 6-2. In zijn eerste ronde wacht opnieuw een Fransman: Nicolas Mahut (ATP-112). Coppejans verloor vorig jaar in 's Hertogenbosch, op gras, zijn enige vorige duel tegen Mahut in drie sets.

Negenvoudig winnaar en titelhouder Rafael Nadal (ATP-7) start zijn toernooi tegen de Fransman Quentin Halys (ATP-304). Novak Djokovic (ATP-1) begint tegen de Fin Jarkko Nieminen (ATP-86). De Spanjaard en de Serviër kunnen elkaar in de kwartfinales treffen.

VROUWEN Kirsten Flipkens (WTA-73) is in de eerste ronde gekoppeld aan de Russin Elena Vesnina (WTA-95). Die won drie van hun vier vorige duels.

Yanina Wickmayer (WTA-79) speelt haar openingsmatch tegen de Oekraïnse Elina Svitolina (WTA-19). Het wordt hun eerste confrontatie.

Alison Van Uytvanck (WTA-88) gaat de baan op tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA-51). De Slovaakse was de beste in hun twee eerdere ontmoetingen (allebei in 2015).

De Russische titelverdedigster Maria Sharapova (WTA-2) opent tegen de Estse Kaia Kanepi (WTA-49). Serena Williams, 's werelds nummer een, treft de Tsjechische kwalificatiespeelster Andrea Hlavackova (WTA-191).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Roland Garros