Deurwaarder laat er geen gras over groeien bij inning oude boetes

Een brief van een deurwaarder en een formulier dat aankondigt binnen de drie dagen tot inbeslagname over te gaan. Dat was wat Stefan De Laere deze week in de bus kreeg.

hhm

Voor sommigen is het dezer dagen wel even schrikken als ze een brief van de deurwaarder in hun bus krijgen met daarin de dreiging tot inbeslagname van tv en meubels omdat ze een boete van enkele jaren geleden niet betaalden. In Gent leverde een proefproject voor de inning van achterstallige boetes bijna een miljoen euro op voor de staatskas. Nu zijn er ook in gang geschoten in de provincie Antwerpen.

“Ik mor niet omdat ik verplicht word een vergeten boete te betalen”, zegt Stefan De Laere uit Zoersel, maar ook bekend in Herentals. “Ik vind de manier waarop dat gebeurt, niet getuigen van veel tact of stijl. Naast een blanco brief van die deurwaarder - alleen met briefhoofd - zat er alleen een formulier in dat een inbeslagname bij mij thuis aankondigde indien ik voor vrijdag (vandaag, red.) geen 2500 euro betaalde bij die deurwaarder”, zegt Stefan De Laere.

Geen aanmaning

“Goed, ik was een boete voor een zware verkeersovertreding uit 2013 vergeten te betalen. Maar ik heb daar ook nooit een aanmaning voor gekregen. En nu - out of the blue - dit. Waar ik me aan erger, is de botte stijl, maar vooral ook het gebrek aan uitleg bij het ingevorderde bedrag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER