Gruwelmoord bekend na enkele pinten, nu riskeert hij 28 jaar cel

De openbaar aanklager in Madrid wil de Belg Dave Verbist 28 jaar de gevangenis in zien gaan. Hij eist die straf voor de moord op de Deense toeriste Anne Strande Jensen (27) in 2014. Verbist bekende zijn gruweldaad na enkele pinten aan een vriend in een Madrileens bar.

lej

De mooie Deense Anne Strande Jensen was pas elf dagen in Madrid, waar ze begon te werken voor Scandinavian Tobacco Group, toen ze dood werd teruggevonden. Haar lichaam werd op 13 juni 2014 gevonden door de brandweer die was opgeroepen voor een brandje in haar appartement in het centrum van Madrid. Dat bleek geen ongeval. De jonge vrouw bleek gewurgd, de dader had de flat in brand gestoken om zijn sporen uit te wissen.

Veel leverde dat niet op. De politie kwam de Antwerpenaar Dave Verbist. al snel op het spoor . Als conciërge van het gebouw had de man de sleutel van het appartement van de Deense. En ook een getuige wees hem aan. Die vertelde dat Verbist en Anne Strande Jensen elkaar onlangs ontmoet hadden. Bovendien werden zijn voetsporen gevonden in het appartement van de jonge vrouw.

Dubbele moord en aanrandingen

Onze landgenoot kon niet anders dan overgaan tot bekentenissen. Maar de man vertelde de agenten meer dan ze verwacht hadden. Toen de agenten tijdens een van de eerste verhoren polsten naar een andere gruwelmoord , biechtte Dave Verbist spontaan op dat ook hij erachter zat. Het ging over de moord op de Spaanse Montse Mendez (40) in Girona, van wie het lichaam in stukken gesneden teruggevonden werd.

“Een wurgspelletje dat uit de hand liep”, vertelde hij later. “Nadien ben ik op mijn motorfiets gesprongen en heb ik de vuilniszakken in een bos gedumpt. Ik wou haar echt niet dood.”

Tegelijk gaf de man toe dat hij al jaren vrouwen probeerde aan te randen.

Proces begint maandag

Maandag moet voor het Provinciaal Hof van Madrid de rechtszaak beginnen tegen Dave Verbist over de dood van Anne Strande Jensen. Vrijdag raakte al bekend dat de aanklager een zware straf eist: hij wil Dave Verbist 28 jaar de cel in zien, melden Spaanse media. Hij wordt beschuldigd van moord en brandstichting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen