© AP

Jack Miller wint uitgeregende race in MotoGP

De Australiër Jack Miller (Honda Marc VDS) heeft zondag de Grote Prijs van Nederland in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven. Hij haalde het op het kletsnatte circuit van Assen voor de Spaanse WK-leider Marc Marquez (Honda) en de Brit Scott Redding (Ducati Pramac).

Voor Miller is het de eerste zege in de topklasse van het WK snelheid voor motoren.

De race startte toen het droog was, maar een eerdere regenbui had nat asfalt achtergelaten. Op regenbanden was het de Colombiaan Yonny Hernandez die de show stal en na een paar ronden de leiding nam. Hij was toch te overmoedig, want een glijpartij in de elfde ronde betekende een vroegtijdig einde van zijn race.

Na een ronde of negen begon het te onweren en na veertien van de 26 ronden besloot de wedstrijdleiding de race stil te leggen. Na een half uur volgde de herstart voor de resterende twaalf ronden, met de Italiaan Andrea Dovizioso aan kop. De een na de ander vloog vervolgens van de baan. Het begon met Dani Pedrosa, daarna volgden onder anderen Dovizioso en Valentino Rossi.

Miller stootte op de regenbanden door naar voren en durfde ook een inhaalpoging bij Marquez, die de Australiër liet begaan. De Honda-rijder profiteerde van lichte opklaringen aan het einde van de race en won, voor Marquez en Redding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER MotoGP