© Photo News

Lierse stuurt Cercle Brugge genadeloos naar tweede klasse

Cercle Brugge zakt na twaalf jaar in de hoogste klasse van het voetbal naar tweede. Het verloor de vierde wedstrijd van Play-off 3 met 3-1 bij Lierse en kan de Pallieters daardoor niet meer bijbenen. Lierse mag nu proberen in eerste klasse te blijven door zich te handhaven in de eindronde met tweedeklassers.

wic

Lierse had het betere van het spel in de beginfase, maar het was Cercle Brugge dat toch op voorsprong klom. De dreigende degradatie inspireerde Maarten Martens tot zijn eerste doelpunt voor de vereniging. De ex-Rode Duivel kreeg de bal in zijn voeten na een half afgeweerde inworp en haalde uit door een bos van benen. Doelman Bajkovic was kansloos tegen de harde knal. In een kansarme eerste helft was het ei zo na nog Gilles Dewaele die de 0-2 binnentikte, maar hij kwam een schoentip te kort.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lierse

Cercle Brugge

Na rust kantelde de wedstrijd gestaag: Zizou had al twee keer tevergeefs een schwalbe gezocht toen Benson een lage voorzet tegen de hand van Dusenne trapte. Ref Gumienny wees kordaat naar de stip. Doelman Van Damme, in doel door de blessure van Werner, leek de held te worden met een geweldige save op de inzet van Zizou, maar de rebound van Diomande werd door Martens in eigen doel gegleden. Het begin van het einde voor Cercle, want nadat het eerst nog (terecht?) een penalty claimde voor een verdachte fase met Buyl, reageerde Bensebaini tien minuten voor tijd het meest alert op een hoekschop: 2-1. Groen-zwart, dat wist dat het bij een nederlaag meteen zeker was van degradatie, zette alles op alles maar kreeg op de counter het deksel op de neus. Diomande velde het lot van de vereniging met een heerlijke lob voor de 3-1. In het daaropvolgende gejoel slaagde Zizou er als bankzitter warempel nog in rood te pakken, maar dat zal de Pallieters worst wezen. Zij krijgen in de eindronde met de tweedeklassers nog een kans om hun vel te redden. Cercle Brugge is nu wel al zeker van tweede klasse, tenzij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport alsnog beslist de licentie van Moeskroen te annuleren.

Bekijk hier alle opstellingen!Herbeleef de match hier van fase tot fase!

Opmerkelijk:

Belangrijkste fases:

19’ GOAL! Cornelis met een verre inworp. De defensie ruimt slechts half op. De bal komt voor de voet van Martens. Die aarzelt niet en zet met een harde en lage trap de 0-1 op het bord.

40’ Op een hoekschop komt Dewaele maar enkele schoenmaten tekort om enkele meter voor doel vrijstaand te deviëren.

66’ GOAL! Zizou trapt naar de bovenhoek maar Van Damme redt goed. In de herneming trapt Diomande naar doel. Martens wil ontzetten maar trapt ongelukkig in eigen doel. Lierse speelt weer mee, met een gelukje.

80’ GOAL! Op een hoekschop reageert Bensebaini het snelst en duwt met de schoentip het leer aan de eerste paal binnen.

88’ GOAL! Nu is het licht wel uit voor Cercle en tweede klasse (voorlopig) een feit: Op de counter lepelt Diomande oog in oog met Van Damme het leer keurig over de goalie in doel.

89’ RODE KAART! Zizou krijgt door te uitbundig vieren van op de bank zijn tweede gele kaart en moet zo toch nog voortijdig gaan douchen. Al neemt ie dat er met de glimlach en op een drafje bij.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer