Direct naar artikelinhoud

Moreau blijft onafhankelijk burgemeester van Ans

Stéphane Moreau.

Stéphane Moreau blijft onafhankelijk burgemeester van Ans. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. Moreau kondigde gisteren zijn ontslag uit de PS aan, maar dat brengt enkel het verlies van mandaten met zich mee die afgeleid zijn van zijn functie als gemeenteraadslid, zoals een mandaat als bestuurder bij de huisvestingsmaatschappij. Intussen wordt de CEO van Nethys als ziek aanzien en vervangen door Thomas Cialone (MR) als dienstdoend burgemeester.

Na een ziekteverlof hervatte Moreau op 1 maart zijn professionele activiteiten bij Nethys. Hij bleef evenwel verlof aanhouden als burgemeester van Ans, Thomas Cialone nam de functie waar. Moreau wordt sinds maart niet meer betaald als burgemeester.

Onafhankelijk burgemeester en gemeenteraadslid
Hoewel hij ontslag nam, blijft Moreau echter aan als onafhankelijk burgemeester en gemeenteraadslid. Het was steeds zijn bedoeling om ontslag te nemen. Grégory Philippin (PS) zou hem opvolgen. Maar dat is tot op heden nog steeds niet gebeurd. Moreau kan wel een van de komende gemeenteraden te maken krijgen met een individuele motie van wantrouwen indien er aan de huidige situatie niets verandert.