© Guy Delforge

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Boegbeeld van Palingfestival Herman Seghers (76) overleden

Herman Seghers, erevoorzitter van het Palingfestival van Mariekerke en een van de voortrekkers van Toerisme Klein-Brabant, is overleden, hij werd 76 jaar. Seghers was meer dan dertig jaar het boegbeeld van het Palingfestival.

Guy Delforge

Herman Seghers was afkomstig van De Klinge, maar kwam 43 jaar geleden met zijn vrouw Olga in Mariekerke wonen. Hij raakte eerder toevallig betrokken bij het Palingfestival. Dat vertelde hij nog eens toen hij vorig jaar erelid van Toerisme Klein-Brabant werd:

"Twee keer werd ik ter hulp geroepen voor herstelling van de elektriciteit in de tent. We woonden toen nog niet eens in Mariekerke. Zo belandde ik op vraag van toenmalig pastoor Pauwels in de Werkgroep van het Palingfestival. Daardoor kwam ik in nauw contact met Leon Rochtus, de stuwende kracht achter het Palingfestival en nog veel meer andere organisaties."

Seghers zou later voorzitter van het Palingfestival worden en het evenement 35 jaar lang in goede banen leiden. Herman Seghers en zijn echtgenote Olga hebben vier kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER