KAART. Dwaal zelf rond op gigantisch vliegtuigkerkhof

Oude vrachtvliegtuigen, bommenwerpers en andere gevechtsvliegtuigen vinden hun laatste rustplaats op een gigantisch ‘kerkhof’ in het Amerikaanse Arizona. Via Google Maps kan je nu tot in het kleinste detail inzoomen op de indrukwekkende toestellen.

boj

Rijen en rijen dik staan ze, de ooit zo majestueuze vliegtuigen. In de bloedhete woestijn in Tucson zijn ze achtergelaten als oud schroot. Een lap grond van meer dan 1000 hectare, vergelijkbaar dus met zo’n 2000 voetbalvelden.

Alle soorten types staan op ‘The Boneyard’, zoals het wordt genoemd: A10 Thunderbolts, Hercules-vrachtvliegtuigen, F-14 Tomcat-gevechtsvliegtuigen,... Sommige van hen worden hersteld en vliegklaar gemaakt, voor andere is het een laatste rustplaats. De 4.200 vliegtuigen op The Boneyard zouden samen maar liefst 35 miljard dollar (31 miljard euro) waard zijn.

De plaats was al langer een hit op Google Maps, maar sinds kort zijn de vliegtuigen ook in hoge resolutie te zien. Vliegtuigspotters zullen er hun duimen en vingers van aflikken.

Op onderstaande map kunt u het vliegtuigkerkhof verkennen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen