Vivienne Westwood beschuldigd van plagiaat

© Photonews

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood wordt beschuldigd van plagiaat. Verschillende delen van haar recent verschenen autobiografie zouden namelijk zonder bronvermelding zijn overgenomen uit een boek van auteur Paul Gorman. Dat meldt de Britse krant ‘The Independent’.

kvd

Auteur Paul Gorman beweert dat Westwood 29 passages uit zijn boek ‘The Look: Adventures in Rock and Pop Fashion’ heeft overgenomen en heeft voorgesteld als haar eigen werk. Hij sleept de 73-jarige ontwerpster nu voor de rechter en eist verontschuldigingen. ‘Ik bewonder haar prestaties, maar ik snap niet dat haar uitgever dit heeft kunnen laten gebeuren’, zegt hij.

De autobiografie, die werd gemaakt in samenwerking met auteur Ian Kelly, krijgt echter nog meer kritiek te verwerken. Ook John Lydon, de voormalige zanger van de Engelse punkrock band ‘Sex Pistols’, is niet opgezet met het boek, omdat ze hierin zou beweren dat zij op het idee kwam voor hun nummer ‘Anarchy in the UK’. ‘Dat is pure fantasie en vraagt heel wat lef. Ze zou zich maar beter terug focussen op het maken van kleren’, zegt hij. Verder zouden er ook verschillende spelfouten en historische fouten in staan.

Het werk schetst het leven van de modelegende vanaf haar jeugd in het rurale Derbyshire tot haar carrière en huwelijken. Er zijn ook brieven in verwerkt van haar beste vrienden, waaronder Pamela Anderson, Prince Charles, Naomi Campbell en Bob Geldof.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer