Trump noemt Duits handels- en defensiebeleid ‘heel slecht’ voor VS

© AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag via Twitter fors uitgehaald naar de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij noemde het handelsbeleid en het militair beleid van Duitsland ‘heel slecht’ voor de VS.

rdc

‘We hebben een ENORM handelstekort met Duitsland, en ze geven VEEL MINDER uit dan ze moeten aan NAVO en Defensie. Heel slecht voor de VS. Dat zal veranderen’, zo luidt de tweet van de Amerikaanse president.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Donald Trump reageert daarmee op de kritiek die de Duitse bondskanselier Angela Merkel zondag had geuit. ‘De tijden waarin we volledig op anderen konden rekenen, zijn een beetje voorbij, zo hebben we de jongste dagen kunnen ervaren’, zei de bondskanselier toen op een evenement in München, zonder Trump evenwel bij naam te noemen. ‘Daarom kan ik enkel zeggen: wij Europeanen moeten ons lot echt in eigen handen nemen.’

Trump had er eerder al mee gedreigd om een forse taks in te voeren voor Duitse autoproducenten die op de Amerikaanse markt wagens verkopen die ze ergens anders hadden gebouwd. Ook had hij het soepele Duitse immigratiebeleid een ‘catastrofale vergissing’ genoemd.