Nieuwsblad speelt: The Crew

© *

Ubisoft is niet meteen gekend als de racegame-uitgever, maar met The Crew wil het ook zijn stempel drukken op dit genre. Sowieso heeft het wel de nodige ervaring in huis gehaald, want het ontwikkelteam heeft ook al ervaring met Need for Speed en Test Drive Unlimited, twee gekende racegames.

4Gamers

In The Crew rij je rond in de uitgestrekte wereld van de Verenigde Staten. Dat mag je enigszins letterlijk nemen, want je rijdt zomaar van New York naar Miama, naar Detroit en zo verder naar de westkust als je dat wil. Verschillende omgevingen, steden en natuurgebieden worden op die manier aan elkaar gelinkt en een ritje van oost naar west zou toch vlotjes een uur vergen. Amerika op kleinere schaal dus, maar wel een volledig open wereld.

Enkel maar wat rondrijden zal sommigen wel kunnen bekoren, maar de rest heeft wat uitdaging nodig. Dat kan je op meerdere manieren krijgen. Enerzijds is er een verhaallijn die je door alle gebieden leidt en die je ook kennis doet maken met de verschillende wagenvarianten, zoals “Street Spec”, “Perf Spec” en nog ettelijke andere. Elk type is eigenlijk bijzonder goed voor bepaalde races en uitdagingen, waardoor je dus eigenlijk verschillende race-ervaringen binnen dezelfde game krijgt.

Wie zelf denkt beter te kunnen doen, kan bij deze uitdagingen ook onderdelen sprokkelen en de wagens aanpassen zoals ‘ie wil. Tuning maakt immers een behoorlijk groot deel uit van The Crew, met maar liefst 19 verschillende onderdelen van je wagen die te manipuleren en te verbeteren zijn. Zo kan je zelf ervoor kiezen hoe je wagen aanvoelt.

The Crew is in essentie een multiplayergame, al kan je gewoon alle verzoeken tot races en dergelijke negeren van andere spelers en gewoon je eigen ding doen. The Crew draait echter ook om samen races afwerken tegen de computergestuurde tegenstanders of binnen de verhaallijn. Leuke bijkomstige actie daar is dat je niet enkel voor die computertegenstanders moet zien te eindigen, maar dat je onderling met je makkers ook wat strijd krijgt, want als je ook nog eens voor hén weet te eindigen, krijg je net iets meer ervaringspunten, geld en onderdelen. Strijd binnen de strijd dus.

Het gaat ook niet enkel om races, want snelheidsrecords, achtervolgingen, zo goed mogelijk ‘driften’, zo ver mogelijk springen, slalommen tussen paaltjes, .... de wereld zit propvol uitdagingen, van allerlei allooi en geschikt voor allerlei types van wagens. Voor ieder wat wils dus.

Men heeft nog tot dit najaar om het spel verder af te werken en daarbij zal vooral gefocust worden op de graphics, want die zijn nu wel goed, maar nog niet overweldigend. Het is immers toch een kenmerk van de top-racegames dat er visueel wat pracht en praal te bemerken valt. Verder zijn er nog een aantal kleine zaken die opgepoetst zullen worden (zoals de bizarre bijna-botsingen), maar de wagen die Ubisoft momenteel al heeft gebouwd, bevat al genoeg paardenkracht om indruk te maken. Nu de lak nog wat meer oppoetsen. The Crew rijdt in elk geval in de herfst op pc, PS4 en Xbox One.

Andere Ubisoft-games die nu hoge ogen gooien:

Assassin's Creed Unity, de nieuwe telg in de Assassin's Creed-franchise

Watch Dogs: hack je weg door Chicago in een open wereld

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen