KVVE Aalter (U17) na strafschoppen naar finale

© Website KVVE Aalter

KVVE Aalter is er in geslaagd om een zich op eigen veld alsnog te plaatsen voor de finale van de Cécémel Jeugdcup Het Nieuwsblad. In een erg spannende wedstrijd haalden de mannen van trainer Filip Marginet het van KVV Zelzate na het nemen van strafschoppen.

Emiel Tack

De partij kende een vrij woelige aanloop maar werd uiteindelijk op sportieve wijze afgewerkt. ‘Een leuke wedstrijd’ vertelde ex-scheidsrechter Wim Wauters achteraf via de telefoon aan onze redactie. ‘Bewogen, met inzet en suspens tot op het einde. Scheidsrechter Danny De Witte uit Kleit zette een mooie prestatie neer.’

Aalter begon aan de partij met een 2-1 achterstand. ‘De heenwedstrijd in de Cécémel Jeugdcup Het Nieuwsblad tegen KVV Zelzate werd dan wel verloren met 2-1, maar KVE zette dat recht op eigen veld’ leert de Aalterwebsite. ‘Aan de rust stond het 1-1, na een doelpunt van Kasper Vansteenkiste. In de tweede helft zorgde Benoit 't Kindt voor de 2-1, goed voor strafschoppen. Daarin onderscheidde Tibo Verbrugge zich door twee elfmeters te pakken. Jarno Verheye, Jari Pieters, Sander Maenhout en Jens Stevens zetten hun strafschop wél om, waarna een groot feest losbrak’.

KVV Eendracht Aalter ontmoet op 1 mei KSK Sint-Niklaas op de terreinen van KSK Maldegem. Aanvang 19.15 uur.