Paul Jambers en Martine Tanghe vallen elkaar in de armen

© Alloo bij Jambers

© vtm

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Paul Jambers (70) en ­Martine Tanghe (59) vallen elkaar in de armen tijdens een bijzondere ontmoeting in het VTM-programma Alloo bij Jambers. Luk Alloo maakt een vierdelige reeks over het leven en werk van de tv-maker en nam hem mee naar de VRT, waar de carrière van Jambers begon.

tdl

De ontmoeting met nieuwsanker Martine Tanghe, met wie Jambers eind jaren zeventig en begin jaren tachtig nauw samenwerkte, verloopt erg hartelijk. Op de beelden is te zien hoe Martine Tanghe de ontmoeting ook een beetje confronterend noemt. Tegen Jambers zegt ze: ‘Jij bent hier al lang weg, ik zit hier nog altijd.’ Jambers had niets dan respect voor Tanghe: ‘In die tijd was nieuws lezen gewoon een job als een ander, iedereen moest het doen. Martine is echt de verpersoonlijking van de nieuwslezers. Hoe zij daar meteen voor de eerste keer ging zitten en dat nieuws las. Ik wist meteen: dat kan ik niet.’

In Alloo bij Jambers ontmoet Jambers naast Tanghe onder meer ook professor Etienne Vermeersch van wie hij les kreeg én Paul Muys en Wil­liam Van Laeken, met wie hij bij de openbare omroep samenwerkte voor Panorama. We krijgen ook beelden te zien uit oude reportages van Jambers, geplukt uit het immense archief van de tv­maker. Auto’s spelen een belangrijke rol in Alloo bij Jambers: zo rijdt Jambers met een Volkswagen Kever uit 1949 naar de Brusselse filmschool waar hij het vak leerde. Jambers had als student diezelfde Kever.

Jambers en Alloo, vanaf 1 september op VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen