© Photo News

Lummense veinst overval uit wraak voor bedriegende echtgenoot

Een 56-jarige Lummense heeft zich dinsdag voor de correctionele rechtbank in Hasselt moeten verantwoorden omdat ze een overval zou geveinsd hebben. Dat is alvast de theorie van het parket. De vrouw probeerde immers tot tranen toe bewogen haar onschuld aan te tonen. De vijftiger stapte de bank uit toen de overvaller toesloeg. Er zou 25.000 euro van haar man in haar handtas gezeten hebben. Op die manier probeerde ze wraak te nemen omdat haar echtgenoot haar bedroog met iemand die hij in een parenclub had leren kennen.

GeHo

Op 3 oktober 2013 kwam de vrouw buiten bij het ING-filiaal in Lummen. Voor ze het goed en wel besefte, kreeg ze pepperspray in haar gezicht. De dader, een 35-jarige Nederlander die voor drugsdelicten in de cel zit, begon haar te slaan en te trappen voordat hij er met haar handtas vandoor ging. De vrouw verdedigde zich nog enigszins door te roepen en terug te slaan, maar tevergeefs. Omstaanders wisten vervolgens de fietsende Nederlander niet veel verder van de baan te rijden.

Wraak

De vrouw was een week arbeidsongeschikt. Wat er in haar handtas zat, blijft onduidelijk. Volgens het parket ging het om twee keer 12.500 euro. Maar nog volgens het parket was de overval in scène gezet. De procureur baseerde zich hiervoor op de verklaringen van de Nederlander. De vrouw wilde op die manier wraak nemen op haar man, die alles in de rechtbank aanhoorde, omdat hij een relatie was begonnen met een dame die hij had leren kennen bij een parenclub. De Lummense zou daarbij hulp gekregen hebben van een 64-jarige Rotterdammer die op zijn beurt de contacten met de overvaller in ruil voor een deel euro’s geregeld had. Telefonieonderzoek toonde onder meer aan dat de Nederlanders veel contact met elkaar hadden.

De vrouw schreeuwde meermaals haar onschuld uit, maar veel vragen bleven onbeantwoord. De procureur vorderde 16 maanden cel voor de overvaller, 14 voor de vrouw en 12 voor de Nederlandse tussenpersoon. De zaak krijgt een vervolg op 24 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer