Jerry Lewis in 2016
NOS NieuwsAangepast

De hemel is een stuk grappiger geworden

De hemel is een stuk grappiger geworden, is de reactie van velen op de dood van Jerry Lewis. De legendarische Amerikaanse komiek overleed gisteren op 91-jarige leeftijd. Enkele uren daarvoor was bekend geworden dat ook de baanbrekende Dick Gregory was gestorven.

"De dood van Dick Gregory en Jerry Lewis is een opsteker voor de hemel, maar een verlies voor komedie", reageerde Whoopi Goldberg. Nancy Sinatra schrijft: "Pa zal je net zo graag zien komen als het mij spijt je te laten gaan."

Jim Carrey noemt Lewis een onmiskenbaar genie en zegt dat hij er zonder hem niet was geweest. Carrey begon zijn carrière met dezelfde slapstickhumor waar Lewis bekend om was.

"Zelfs op zijn 91ste had hij nog het juiste ritme, hij miste geen clou", zegt Robert DeNiro, die samen met Lewis in de film The King of Comedy speelde.

Komiek Rob Schneider (Deuce Bigalow) noemt het duo Dean Martin en Jerry Lewis "de Beatles van comedy". "Er waren geen groteren." Joan Collins noemt hem ook de King of Comedy. Volgens komiek Gilbert Gottfried waren de Fransen terecht groot fan van het werk van Lewis.

Filantroop

In veel reacties is er ook aandacht voor het liefdadigheidswerk dat Lewis deed. Hij zamelde elk jaar met marathonuitzendingen geld in tegen spierziekten. "Wat een prachttalent en filantroop", zegt acteur Jon Lovitz. "Een lang, goed geleefd leven."

De organisatie waar Lewis geld voor ophaalde zegt dat ze hem zullen missen, "maar we vermoeden dat hij in de hemel al geld aan het inzamelen is bij de engelen".

Jerry Lewis, één van de grootste komieken van Amerika, overleden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl