BUITENLANDS VOETBAL. Porto wint bij aartsrivaal Benfica, broodnodige zege voor Nainggolan

© EPA

De titelstrijd in de Portugese hoogste voetbalklasse ligt weer helemaal open na een 1-2-zege van Porto op het veld van aartsrivaal Benfica Lissabon. In Italië kende Radja Nainggolan geen gemakkelijke avond met AS Roma op bezoek bij Carpi.

Maarten Delvaux

LIGA NOS: Porto gaat winnen bij aartsrivaal Benfica

De titelstrijd in de Portugese hoogste voetbalklasse ligt weer helemaal open na een 1-2-zege van Porto op het veld van aartsrivaal Benfica Lissabon. Kostantinos Mitroglou bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Hector Herrera maakte nog voor de rust gelijk. Halfweg de tweede helft scoorde de Kameroener Vincent Aboubakar de belangrijke winning goal voor 61.536 in het Estadio da Luz. Door die zege telt Porto nu 49 punten. Dat zijn er drie minder dan Benfica en Sporting. Die laatste heeft nog een wedstrijd te goed. Spanning alom. SERIE A: Zege voor AS RomaAS Roma, met Rode Duivel Radja Nainggolan de hele wedstrijd op het veld, heeft vrijdag de openingswedstrijd van de 25e speeldag in de Serie A op verplaatsing bij Carpi gewonnen met 1-3. De Romeinen konden pas in de slotfase het verschil maken.

De score werd geopend in de tweede helft. Met een heerlijk afstandsschot bracht Digne (56.) het veldoverwicht van AS Roma ook op het scorebord tot uiting. Lasagna (61.) duwde de gelijkmaker snel tegen de netten. Dzeko (84.) bracht de bezoekers met een intikker opnieuw op voorsprong. Nadat Nainggolan het duel aanging in de zestien, scoorde Salah (85.) de 1-3 uit de afvallende bal. De Egyptische international gaf ook de assists voor de twee andere Romeinse treffers. Dankzij de zege rukt AS Roma voorlopig op naar de derde stek in de stand. Nainggolan en co hebben 47 punten, 9 minder dan leider Napoli. Carpi is achttiende (19 punten).BUNDESLIGA. Duur puntenverlies voor Schalke 04In de gevechten om de Champions League-plaatsen heeft Schalke 04 een belangrijke veldslag verloren op het veld van Mainz. De thuisploeg won met 2-1. De winning goal kwam 10 minuten voor het einde van Baumgartlinger. Dankzij die zege komt Mainz naast Schalke 04 op een gedeelde vierde plaats.

In de Duitse tweede klasse is competitieleider Leipzig tegen zijn derde competitienederlaag aangelopen. Sankt Pauli hield de drie punten thuis (1-0). Massimo Bruno viel op het uur in bij Leipzig, dat na 21 speeldagen met 44 punten op kop blijft.

EREDIVSIE: Utrecht klopt Cambuur Op de 23e speeldag in de Nederlandse Eredivisie is FC Utrecht met 0-2 gaan winnen op het veld van Cambuur. Van der Maarel (79.) en Haller (87.) troffen raak voor de bezoekers. Marvin Peersman maakte de wedstrijd vol bij Cambuur, dat met dertien punten 17e en voorlaatste is. Utrecht klimt naar een voorlopige vijfde plaats.