Direct naar artikelinhoud
Update

Dodental aardbeving in Taiwan gestegen naar 116

Een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de aardbeving.

Een week na de zware aardbeving in Taiwan, zijn vandaag al 116 lichamen geborgen. Vier mensen zijn nog vermist, zo meldt persagentschap AP. Minstens 111 mensen kwamen om bij de instorting van het gebouw van 16 verdiepingen in de stad Tainan.

De reddingswerkzaamheden bij het flatgebouw zijn gestaakt. De autoriteiten gaan ervan uit dat er geen bewoners meer onder het puin liggen. Dat zei de burgemeester van de stad Tainan vandaag.

De meeste slachtoffers vielen in het 17 verdiepingen tellend gebouw dat tijdens de aardbeving als een kaartenhuis ineenstortte.

Het parket onderzoekt of het bouwbedrijf nalatig is geweest toen het gebouw werd opgericht, of latere verbouwingen aan de oorsprong liggen van de instorting van het gebouw met bijna 100 appartementen, waar op het moment van de aardbeving mogelijk tot 350 mensen aanwezig waren. Een ontwikkelaar en twee architecten zijn inmiddels opgepakt. Zij worden verdacht van nalatigheid bij de bouw van het pand. Zo zou er flink zijn bezuinigd op de constructie van het appartementencomplex.

Ook andere panden die door de aannemer zijn gebouwd, zullen nu grondig worden geïnspecteerd, zo heeft het stadsbestuur laten weten.

Vrijdag zette het gerecht het licht op groen voor de bevriezing van activa ter waarde van 800.000 euro van de topmannen, om "te vermijden dat ze zich ervan zouden ontdoen", klonk het in een persbericht.

Dodental aardbeving in Taiwan gestegen naar 116