Betrapt met half miljoen euro cash in de koffer

© jbs

Een ‘brave huisvrouw’ en haar man hebben de duizelingwekkende som van 11 miljoen euro aan drugsgeld naar het buitenland doorgesluisd. Het koppel liep in Antwerpen tegen de lamp met een half miljoen euro in de kofferbak.

JONATHAN BERNAERTS

Zij een brave huisvrouw, hij een hardwerkende vrachtwagenchauffeur. Nederlandse drugsbazen parkeerden hun crimineel geld maar al te graag bij Trinidad D.C.F. (54) en Joannis A. (60), een onopvallend koppel met drie kinderen. Vanuit hun eenvoudige gezinswoning in het Brusselse versluisden ze een duizelingwekkende 11 miljoen euro naar Zuid-Amerikaanse drugkartels.

“De twee leverden professioneel georganiseerde witwasdiensten”, zegt federaal magistrate Ester Natus. “Via een smartphone-applicatie kregen ze van hun opdrachtgevers versleutelde berichtjes. Vervolgens reed het koppel naar Nederland om het crimineel geld op te halen. Thuis werden de geldsommen, vaak meer dan een miljoen euro cash, geteld en vacuüm verpakt. Dat geld werd dan onder koeriers verdeeld, die naar Hongkong reisden om het op bankrekeningen te storten.”

Liefst zestien ritten vanuit Nederland naar Brussel waren in kaart gebracht, toen de politie op 25 mei 2015 besloot dat het welletjes was geweest. Op de terugweg van Amsterdam werd de gammele Toyota van Trinidad en Joannis in Antwerpen aan de kant gezet. In de koffer: 527.000 euro cash, vacuüm verpakt. Bij een huiszoeking werd nog eens 242.000 euro gevonden. “Giften voor onze 25-jarige huwelijksverjaardag en de opbrengst van de verkoop van ons appartement in Spanje”, verklaarde Trinidad tegen de politie.

Magistrate Natus vorderde voor Trinidad de maximumstraf voor witwassen van vijf jaar cel, haar man riskeert drie jaar cel. Het federaal parket eist een verbeurdverklaring van 11 miljoen euro. Vonnis op 2 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen