© ema

© ema

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ex-speler RC Pitbulls opent enige rugbyshop in België

Ex-Pitbull Tom Belmans (44) opent in Arendonk een heuse rugbyshop naar Brits model. Het is de enige speciaalzaak voor rugbyartikelen in België, van kleding tot schoenen, ballen, scrumhelmen en bits.

Eddy Meulemans

Tom Belmans, zelf een blok graniet van 1,90 meter en 110 kilogram, was twintig jaar lang een van de sterkhouders van rugbyclub RC Pitbulls in Arendonk, tot hij door een acute knieblessure en een schouderbreuk zijn schoenen aan de haak moest hangen. Samen met zijn vrouw opent de gewezen Pitbull nu aan de Wampenberg in Arendonk een eigen rugbyshop: een speciaalzaak met alleen maar sportartikelen voor rugby. In Engeland vindt u ze zowat op elke hoek van de straat. Bij ons in België is de shop een nationale primeur.

“Wat wij verkopen? Alles wat je als rugbyspeler nodig hebt om je sport te beoefenen”, zegt Tom Belmans. Behalve de bekende eivormige rugbyballen vindt u er ook tal van typische beschermartikelen, zoals bits om over je tanden te schuiven, handschoenen zonder vingers en scrumhelmen. De truitjes en schoenen in de etalage zien er op het eerste gezicht helemaal uit zoals in het voetbal, maar blijken bij nader inzien toch net ietsje anders. Zo hebben rugbyschoenen langere ijzeren noppen, van wel 3 centimeter.

“Omdat rugbyspelers meestal groot en sterk zijn, hebben we standaard ook grote maten in huis, tot schoenmaat 50”, zegt de Arendonkse uitbater van Rugbyshop Be. De shop is ondergebracht in een deel van de bekende Jacht- en Hengelsportwinkel Haagen, die overigens nog gewoon open blijft.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER