© GVA

Jean Bosco Safari brengt blijde boodschap in kerk

De Herentalse vereniging Heilige Huisjes organiseert op vrijdag 29 mei om 20u een optreden van Jean Bosco Safari. Met vier zangers en drie muzikanten brengt hij in de Sint-Niklaaskerk van Morkhoven (Herentals) een programma met gospelmuziek.

Hans Otten

Vrij vertaald betekent het woord gospel "Goed Nieuws" of "Blijde Boodschap". De gospelmuziek ontstond in de Zuiderse Amerikaanse staten uit de ritmische liederen die de Afrikaanse slaven op de katoenplantages zongen om de pijn van het harde werk te verlichten.

Geleidelijk werden deze gezangen ook mee opgenomen in de religieuze vieringen van de zwarte gemeenschappen. Het unifiërende karakter van de gospelsongs ligt enorm hoog. Het zorgt ervoor dat zowel de luisteraar als de zangers tegelijkertijd een intens ontroerende en opwindende beleving ervaren.

In een organisatie van Heilige Huisjes brengt Jean Bosco Safari samen met zijn zangers en muzikanten de goede boodschap doorheen de gospelmuziek, en dit op vrijdag 29 mei in de Sint-Niklaaskerk van Morkhoven.

Praktisch

Jean Bosco Safari op vrijdag 29 mei om 20u in de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven, tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de kassa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER