© Dirk Kerstens

Ook Vaartkaai krijgt knip: opnieuw hinder verwacht

Het Noorden van Antwerpen heeft dezer dagen al stevig te kampen gekregen met mobiliteitswerken en daar komt vanaf zaterdag 29 juli nog een werf bovenop. Dan zal de Vaartkaai geknipt worden voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers.

elien van wynsberghe

“Als alles goed gaat, opent de Vaartkaai opnieuw op maandag 30 oktober”, zegt Liliane Stinissen, woordvoerster van de Vlaamse Waterweg. “Al die tijd zal er gewerkt worden aan de vernieuwing van de wegen en leidingen onder de Brug van den Azijn en zal ook het kruispunt met de Straalstraat worden heraangelegd om aan te sluiten op de nieuwe brug.”

Wat het effect van deze nieuwe knip zal zijn op de mobiliteit rond de Brug van den Azijn, valt nog even af te wachten. “De Vaartkaai werd begin deze maand al eens drie dagen afgesloten tijdens de afbraak van de brug, en wat de mobiliteitshinder toen betrof, viel dat al bij al goed mee.”

Al ging het toen slechts om een weekend en een maandag. “We hopen alvast dat de verkeershinder beperkt blijft, maar dat valt natuurlijk altijd even af te wachten. Alleszins zijn de werken in Antwerpen-Noord allemaal op elkaar afgestemd. Bovendien worden de omleidingen via verschillende kanalen gecommuniceerd: via onze website Vlaamsewaterweg.be, via slimnaarantwerpen.be en via sociale media.”

Omleidingen

Zo kunnen fietsers via de Pletterijstraat en de Toekomstlaan naar de Straalstraat en de Deurnsebaan om via de Glasstraat, de Griffinstraat en Oostkaai vervolgens terug op de Vaartkaai uit te komen. Het doorgaande autoverkeer kan via de Houtlaan of de Hoogmolenbrug naar de Bisschoppenhoflaan. Het lokale autoverkeer richting haven kan via de Kruiningenstraat, de Eduard Steurstraat en de Eethuisstraat naar de Bredabaan en zo verder richting haven.

Op 3 juli gingen de werken voor het verhogen van de Brug van den Azijn over het Albertkanaal van start. Op de plaats van de huidige brug komt een nieuwe metalen hoogbrug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER