Stromae reuzegroot vereeuwigd in Brussel

© BELGA

De Brusselse zanger Stromae is nu ook vereeuwigd in onze hoofdstad met een groot graffitikunstwerk, dankzij het project ‘De reuzen van Anderlecht’ in het kader van de vierde editie van het kunstparcours Itinérart.

edm

In Anderlecht kregen afgelopen weekend twaalf steunpilaren van de Ring, op het einde van tramlijn 81, een make-over door een vijftiental graffitikunstenaars op initiatief van Urbana, vzw ter promotie van stadskunst, en in het kader van de vierde editie van het kunstparcours Itinérart.

Dat resulteerde ook in een opvallende tekening van Stromae over de volledige pilaar van tien meter hoog, het werk van streetartkunstenaar Steve Locatelli. Hij mocht in 2010 ook op de graansilo aan het Antwerpse Asiadok, een oppervlakte van 200 vierkante meter, een gigantisch kunstwerk maken.

 

#lesgeantsdanderlecht today and tomorrow in #Neerpede #stromae by @locatellisteve and many others

A photo posted by Yves Calomme (@sevybxl) on

 

#lesgeantsdanderlecht today and tomorrow in #Neerpede

A photo posted by Yves Calomme (@sevybxl) on

De andere pilaren van de zogenaamde ‘Hall of Fame van Neerpede’, waar graffiti wordt gedoogd, werden bewerkt door Hell’o, Farm Prod, Eyes-B, Blancbec, Aien, Ebola, Derm, El nino 76, Demos, Solo Cink, Nean, Eres, Reset, Reab en Defo Dalbino.