François Duval leidt na eerste dag Rally van Wallonië

François Duval (Citroen DS3 R5) staat na de eerste dag aan de leiding van de Rally van Wallonië, de vierde manche van het BK. Freddy Loix (Skoda Fabia R5) kijkt na twee korte klassementsritten aan tegen een achterstand van 9.4 seconden. Kris Princen (Peugeot 208 T16) volgt als derde op 9.6 van de leider.

Traditiegetrouw start de Rally van Wallonië met een klassementsrit uitgetekend op en rond de Citadel van Namen, waar ook dit jaar duizenden toeschouwers de dubbele openingsklassementsrit bijwoonden. Tijdens de eerste klassementsrit reed Chris Van Woensel (Mitsubishi Lancer WRC) de beste tijd. Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) was slechts 0.4 trager, François Duval amper 0.9.

Tijdens de tweede doortocht gingen de hemelsluizen boven Namen helemaal open, waardoor de esplanade er heel zwaar bij lag. “De vele putten stonden vol met water en het parcours lag er zwaar en verraderlijk bij”, aldus Van Woensel. “Het had veel weg van een motorcrossparcours. Op de esplanade ben ik in de fout gegaan. De wagen spinde en de motor sloeg af. Het gevolg is een barslechte 55e tijd en 27.3 verlies op François Duval.”

Duval maakte indruk in de tweede klassementsrit en smeerde zijn eerste achtervolgers meteen een handvol seconden aan. Op zaterdag begint het echte werk met in totaal 15 klassementsritten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer