Koning Filip vliegt met helikopter van veroordeelde firma

© sp

Zijn eigen helikopter heeft hij vorig jaar dan wel verkocht, vliegen doet koning Filip nog steeds. Alleen doet hij dat nu met een toestel van een firma die enkele jaren geleden nog veroordeeld werd voor een zware crash.

cka

Vorige week trok de koning nog naar het Zuid-Franse Nice. Niet om er te zonnebaden – zijn familie bleef thuis – maar om er zijn noodzakelijke vlieguren te vliegen. Die moet hij behalen, anders dreigt hij zijn vliegbrevet weer te verliezen.

Voor hij koning was, had Filip in Laken zijn eigen helikopter. Maar vorig jaar besloot hij geen risico’s te nemen en zijn toestel te verkopen. Dus moet hij er nu één huren wanneer hij nog eens de lucht in wil gaan. Hij deed dat in Nice bij de Franse firma Azur Hélicoptère, maar dat bedrijf is niet helemaal onbesproken.

In 2009 crashte een van zijn helikopters. Zes inzittenden én de piloot lieten daarbij het leven. In 2012 werd de maatschappij veroordeeld tot een zware boete omdat ze schuldig was aan nalatigheid. Of de koning daarvan op de hoogte is, is niet geweten. Hij zou alvast geen onnodige risico’s hebben genomen en had bovendien een lijfwacht en een instructeur bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen