© gva

Herstellingswerken zwembad De Nachtegaal begonnen

Een aannemer is gisteren gestart met het verwijderen van de betegeling van het zwembad De Nachtegaal. Daarna plaatst hij een inox kuip. Eind maart 2016 heropent het zwembad.

Philippe Desmet

Het zwembad De Nachtegaal kreeg in 2012 af te rekenen met loskomende tegels. Heel wat studiewerk leverde niet meteen een sluitende verklaring voor dit fenomeen. De tegels terug vastkleven bleek geen duurzame oplossing te zijn. Na enkele jaren van onzekerheid, komt er nu schot in de zaak. Het zwembad krijgt een kuip in inox.

Een aannemer startte op dinsdag met het verwijderen van de betegeling van de kuipen en kaden, de doucheruimte, de redderspost en de zitbank. Daarna krijgt het wedstrijdbad een inox kuip. Een dergelijke kuip is gemakkelijk in onderhoud. Het instructiebad en de rest van de zwemhal krijgen een nieuwe betegeling. “Het budget voor de renovatie bedraagt 700.000 euro, maar we hopen nog wel subsidies in de wacht te slepen,” zegt schepen van Sport Pieter Defoort (N-VA).

Als de werken verlopen zoals gepland, gaat het zwembad einde maart 2016 weer open voor het publiek. Wie nog een abonnement heeft, hoeft zich geen zorgen te maken. De abonnementen worden na de heropening van het zwembad met de resterende tijd verlengd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER