© Photo News

Zeventien teams dienen aanvraag voor WorldTour-licentie in

Zeventien wielerploegen, waaronder de Belgische formaties Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal, hebben bij de Internationale Wielerunie UCI een aanvraag ingediend om volgend seizoen het WorldTour-statuut te krijgen. Dat maakte de Internationale Wielerunie (UCI) woensdag bekend.

De WorldTour-licentie is noodzakelijk voor de teams om aan de belangrijkste wielerwedstrijden op de kalender te mogen meedoen. Na de aanvraag oordeelt de UCI of de teams aan de voorwaarden voldoen. Naast de twee Belgische teams, die al jaren meedraaien in de eerste klasse van het wielrennen, dienden er nog vijftien teams een aanvraag in: AG2R-La Mondiale (Fra), Astana (Kaz), BMC (VSt), FDJ (Fra), IAM Cycling (Zwi), Movistar (Spa), Orica-GreenEdge (Aus), Giant-Alpecin (Dui), LottoNL-Jumbo (Ned), Sky (GBr), Trek (VSt), Cannondale (VSt/zonder cosponsor Garmin), Lampre-Merida (Ita), Katusha (Rus) en Tinkoff (Rus/zonder Saxo). In vergelijking met het huidige seizoen zijn er dus geen wijzigingen.

Bij de procontinentale ploegen dienden Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert een licentieaanvraag voor volgend seizoen in. In de tweede klasse van het wielrennen zijn er vanaf volgend seizoen wel enkele belangrijke ploegnaamswijzigingen. MTN-Qhubeka wordt dan omgedoopt tot Dimension Data, Team Europcar wordt Direct Energie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen