© Project K

Klankman Pascal neemt het op voor Koen Wauters na bedrog in ‘Project K’

Pascal Braeckman, klankman bij het VTM-programma ‘Project K’, verdedigt Koen Wauters na de in scène gezette arrestatie van twee zogezegde stropers. “Ja, ik ben ook ontgoocheld, maar Koen wist van niets.”

sdv

Koen Wauters kreeg vorige week een storm van kritiek over zich heen nadat bleek dat de spectaculaire arrestatie van twee olifantenstropers helemaal fake was. Alles bleek in scène gezet door de programmamakers.

Pascal was er zelf ook bij, en neemt het op voor Koen Wauters. “Ja, ik ben ontgoocheld”, reageert hij in TV Familie. “Fans verlangen van dit soort programma’s dat wat ze zien echt gebeurd is. Dat is net de kracht ervan. (...) Koen ik wisten helemaal van niets. De spanning die we toen voelden, was trouwens niet te onderschatten. We hielden ons ook echt op de achtergrond tot die twee stropers geboeid waren. Ze stonden daar wel met mitrailleurs te zwaaien he. Nee, wij hebben niet gespeeld.”

Ook VTM, dat het programma uitzond, wist van niets. De directeur van producent TvBastards, Guy Goedgezelschap, neemt de fout op zich. “De arrestatie werd inderdaad in scène gezet, zonder medeweten van de presentator. Dit is een productionele fout, waarvoor ik mijn verantwoordelijkheid opneem.’”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER