© Jef Matthee

Dessel Sport houdt drie punten thuis tegen Lommel United

Dessel Sport heeft zaterdagavond de wedstrijd tegen Lommel United met het kleinste verschil gewonnen. In de 72ste minuut trok de thuisploeg het laken naar zich toe met het enige doelpunt van de wedstrijd. Na het ontslag van coach Bart De Roover blijven de bezoekers zo met lege handen achter.

rwi

De bezoekers, met Tom Vandervee op de bank na het ontslag van Bart De Roover, grepen de thuisploeg meteen bij de keel. De vijfmansdefensie van Dessel werd door een gretig voetballend Lommel al meteen op de proef gesteld. Gaethofs werd door De Belder vrijgespeeld, maar die trof de vuisten van Kustermans. Ondanks het bezoekende overwicht, waren de kansen eerder lokaal getint. Een mislukte voorzet van Spaenhoven viel op het dak van het doel, terwijl Rommens een aflegger van Janssens maar net over trapte. Jaeken trapte op aangeven van Huysegems op doelman Pirard die kort daarop opnieuw paraat stond om een poging van Huysegems in hoekschop te duwen. Aan de overzijde moest collega Kustermans gepast tussen komen om een voorzet van Bertjens onschadelijk te maken vooraleer De Belder zou kunnen profiteren.

Na rusten verloor Lommel zijn greep op het spel en Dessel begon de bal steeds beter rond te tikken. Dat leidde ook tot wat kansen. Huysegems trapte voorlangs, Sols trapte naast, maar de beste kans tot dan toe kreeg Scheelen toen hij op de rechterflank een vrije schietkans kreeg. De kansen stapelden zich nu op een in een best aangename partij om volgen. Huysegems kraakte eerst nog zijn schot en kreeg van, alleen voor doel, een unieke kans om de score te openen, maar de Desselse spits besloot huizenhoog over. Die gemiste kans brak Dessel bijna zuur op toen De Belder, randje buitenspel, aan de haal ging. Kustermans duwde het schot nog net over de lat. Nauwelijks twee minuten later stond het 1-0. De goed ingevallen Breugelmans zette Janssens op weg naar een doelpunt, maar die liet voor de goed gevolgde Jaeken en die trapte overhoeks binnen: 1-0. Dessel kwam nadien niet meer in de problemen. Integendeel, Rommens liet tot twee keer toe de 2-0 liggen.

Dessel dient Lommel een pijnlijke nederlaag toe. Met 0 op 6 doen de Noord-Limburgers een slechte zaak in hun race naar de top 8.36 punten uit 24 wedstrijden.

Dessel: Kustermans, Jaeken, Vosters, Dreesen, Remen, Spaenhoven, Rommens, Sols, K. Janssens (90’ Hannes), Huysegems (82’ Brulmans), W. Janssens (46’ Breugelmans)Lommel United: Pirard, Lenaerts, Gueroui, Neven, Goossens, Gaethofs (59’ Ansah), Scheelen (76’ Debauve), Schoofs, De Belder, Berben, Bertjens.Doelpunt: 76’ Jaeken 1-0.Gele kaarten: W. Janssens, Scheelen, Lenaerts, Rommens.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL