Deze zomer pintje drinken in 't Croonhof

Tijdens de jongste gemeenteraad werd o.a. het meerjarenplan goedgekeurd.

kmatthyssen

De gemeenteraad keurde donderdagavond de wegenis- en rioleringswerken in de nieuwe verkaveling Nestenbos in Pulle goed. Het gaat om de eind 2013 goedgekeurde verkaveling in de bossen aan de Mastendreef. Leo Rens (Groen) stemde principieel tegen, omdat nieuwe verkavelingen in het groene buitengebied tot meer versnippering leiden. De verkavelaar moet zelf de wegeniswerken dragen, een bedrag van 296.000 euro.

Tijdens diezelfde gemeenteraad deelde OCMW-voorzitster Mieke Maes mee dat er een Centraal Vrijwilligersloket wordt opgericht om de OCMW-klanten meer in het arbeidscircuit te krijgen. Het OCMW moest in 2014 meer geld uitkeren voor leefloners en huurwaarborgen, maar andere uitgaveposten waren dan weer minder, zodat alles vrij goed in balans blijft.

Zandhoven zal in 2015 trouwens 1.524.000 euro uitgeven als dotatie voor de politiezone Zara. Voorlopig moet de gemeente 311.205 euro bijdragen volgend jaar voor de nieuwe hulpverleningszone Rand, al kan dat bedrag nog worden bijgestuurd.Met 1.000 euro schuld per inwoner, blijft Zandhoven volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) qua schuldenlast in de goede helft van het peloton zitten in Vlaanderen. Ook de subsidies aan verenigingen werden tijdens de laatste gemeenteraadszitting van het jaar goedgekeurd. Zoals ieder jaar vond raadslid Paul Stulens (Vlaams Belang) dat die subsidietoekenning in Zandhoven met de natte vinger gebeurt. “Hoe verklaar je anders dan de Gezinsbond van Massenhoven veel minder krijgt dan de andere Gezinsbonden? En de oudstrijders nog altijd 500 euro per jaar ontvangen, voor ocharme nog zes mensen, terwijl Pasar dat veel meer activiteiten ontplooit het met veel minder moet stellen?”

In het meerjarenplan staat ook nog 400.000 euro ingeschreven voor brasserie Croonhof (vroeger Huize Leysen genoemd) in de Amelbergastraat. Dat renovatiedossier zit geblokkeerd na een klacht van een naburige supermarkt. Paul Stulens wou weten of er intussen opnieuw schot in de zaak zit. “Awel, ik denk dat de kans bestaat dat wij daar deze zomer samen een pint kunnen gaan drinken”, zei de burgemeester raadselachtig. “En als het niet lukt, betaal ik een rondje.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER