Jongeren doen alsof ze voor trein willen springen

Het treinverkeer tussen Hasselt en Mol heeft dinsdagnamiddag meer dan twee uur stilgelegen, nadat enkele jongeren agressief werden aan de halte in Zonhoven. Volgens de NMBS was daarbij sprake van fysieke agressie tegenover de treinbestuurder

fvranckx

Omdat de machinist nadien niet meer in staat was om zelf verder te rijden, lag meteen ook het volledige treinverkeer op de spoorverbinding lam.

Volgens getuigen stonden de twee jonge mannen dinsdagnamiddag aan de halte in Zonhoven te wachten op de trein van 15.16 uur. Die kwam vanuit Hasselt en zou verder rijden in de richting van Mol. Maar bij het binnenrijden hielden de jongens plots hun benen over het perron en deden ze net alsof ze voor de trein zouden springen.

De machinist kon nog net zijn remmen dichtgooien. Hij stapte daarna uit en sprak de smakeloze grappenmakers op het perron aan op hun wangedrag. Daarbij kwam het meteen tot hevige agressie.

Volgens de politie was de machinist niet fysiek gewond, maar was hij wel erg onder de indruk van de gebeurtenissen. Voor de gestrande treinreizigers werd meteen een andere treinbestuurder gezocht.

Alles samen liepen de reizgers van de trein in Zonhoven bijna drie uur vertraging op. Vermits beide jongemannen geïdentificeerd konden worden, is de kans groot dat zij binnenkort een gepeperde rekening in de bus krijgen.

ToRo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER