© TP

© BFM

thumbnail: null
thumbnail: null

Verdachte opgepakt voor plantage

Een 49-jarige Nederlander is in de Hospitaalstraat in Bilzen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een cannabisplantage. Die werd op 12 juli blootgelegd door een brand op de Antwerpsesteenweg in Hoevenen.

sare, ppn

Speurders van de lokale recherche van de Antwerpse politiezone Noord zijn gisterenochtend in alle vroegte binnengevallen in een woning in Bilzen. Doorgedreven onderzoek had namelijk uitgewezen dat daar een man verbleef die mogelijk betrokken zou zijn bij een in Hoevenen opgerolde cannabisplantage.

“Ik kan bevestigen dat bij de huiszoeking een persoon werd opgepakt”, zegt parketwoordvoerder Philip Van Tongerloo. “Het gaat om een Nederlander van 49 jaar. De verdachte werd vanmorgen (gisteren, red.) voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de cannabisplantage.”

Die plantage kwam op 12 juli jongstleden eerder toevallig aan het licht. Zoals wel vaker het geval is met cannabisplantages ontstond er brand in de elektrische installatie.

Toen de brandweerlui het appartement, boven een gesloten snackbar op de Antwerpsesteenweg, binnendrongen zagen ze al snel dat er iets niet pluis was. Binnen stond een professioneel ingerichte plantage met maar liefst achthonderd wietplanten.

Voorlopig zijn er in het onderzoek naar de kwekerij geen andere arrestaties verricht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer