© AWV

Graafwerken voor tunnel komen dichterbij

De start van de ondertunnelingswerken op het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14), op maandag 6 oktober, komt stilaan in zicht.

Chris Van Rompaey

Alvorens de ondertunnelingswerken kunnen starten, werkt de aannemer deze week nog de twee tijdelijke parallelwegen naast de Ring en de fietsoversteekplaats tussen de Elzenlaan en Ringenhofweg af. Hij bouwt ook een voetgangersbrug over de tijdelijke wegen, zodat voetgangers tijdens de werken veilig de werf kunnen passeren.

Op maandag 6 oktober start de uiteindelijke bouw van de tunnel. In de loop van die maandag zal het kruispunt van de R16 en de N14 afgesloten worden en wordt het verkeer op de tijdelijke parallelwegen gezet. De fietsoversteek op de Ring zal ook dichtgaan op maandagmiddag.

Op maandag 6 oktober zal ook de middenberm op de Ring ter hoogte van de Boomlaarstraat afgesloten worden. Die afsluiting is nodig om de verkeersveiligheid bij de werf te garanderen. Verkeer op de Ring vanuit de richting van Antwerpen zal de Ring niet meer via de middenberm kunnen kruisen om de Boomlaarstraat in te rijden, maar moet rond de bouwput rijden om daarna via de overzijde van de Ring de Boomlaarstraat te bereiken.

www.wegenenverkeer.be/werken-lier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER