Beaulieu doet overname in Rusland

© STEFANIE DELEU

Vloerbekledingsfabrikant Beaulieu versterkt haar aanwezigheid in Rusland. Het neemt een meerderheidsbelang in Opus, een belangrijke distributeur van vloerbekledingen. Hoeveel Beaulieu neerlegt, is niet bekendgemaakt.

Klaas Debacker

De transactie is nog onder voorbehoud en moet in Rusland goedgekeurd worden door de Federal Antimonopoly Service, die in het land toezicht houdt om monopolies te vermijden. Dat meldt vicepresident Steven Ryon van Beaulieu International Group (B.I.G.).

Voor Beaulieu is Rusland een erg aantrekkelijke markt, zegt Ryon. ‘Er is veel koopkracht en veel vraag naar onze producten.’ Er is met name veel vraag naar vinyl.

Opus werd in 1994 opgericht in Moskou en beschikt over zes magazijnen verspreid in Rusland. Het bedrijf heeft een omzet van 150 miljoen euro en telt meer dan 300 werknemers. Beaulieu beklemtoont dat Opus zal blijven optreden als onafhankelijke distributeur en dat de huidige directie van Opus onveranderd blijft.

De overname komt er op een moment van politieke spanningen tussen Europa en Rusland. Het bedrijf maakt zich vooralsnog weinig zorgen. ‘We houden het conflict natuurlijk in de gaten, maar we denken toch op lange termijn’, aldus Ryon.

Beaulieu kreeg in 2012 voet aan de grond in Rusland met de overname van Juteks. Met de overname van Opus wil Beaulieu zijn marktpositie verder uitbouwen.