In deze landen zijn vrouwen het gelukkigst

© Shutterstock

Het hoeft niet te verbazen dat vrouwen in de Scandinavische landen Denemarken en Zweden het best af zijn. In Denemarken zouden de vrouwen nog net iets gelukkiger zijn dan in Zweden. Dat blijkt uit een onderzoek van US News en de universiteit van Philadelphia. Het zijn niet toevallig twee landen die heel veel inspanningen leveren om gelijkheid tussen mannen en vrouwen te creëren, maar ook een grote sociale zekerheid kennen.

flb

Tot de top vijf van landen waar vrouwen het gelukkigst zijn behoren Denemarken, Zweden, Canada, Nederland en Australië. De 7.000 vrouwen die aan het onderzoek deelnamen, moesten aangeven hoe de landen scoorden op vlak van veiligheid, gender- en inkomensgelijkheid en mensenrechten. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat oudere vrouwen ook al het gelukkigst waren in Denemarken en het land zelf scoort ook algemeen regelmatig goed in rangschikkingen.

Vreemd genoeg staat een land als Saoudi-Arabië, waar vrouwen als tweederangsburgers worden beschouwd, op een relatief hoge 28ste plaats. Onderaan aan de lijst van de zestig landen die er in werden opgenomen, hangen Azerbeidjan, Egypte, Guatemala, Pakistan en Algerije. De volledige lijst vind je hier. Hoe België het er vanaf brengt, zullen we helaas niet te weten komen, want bij de opmaak van de lijst werd ons land over het hoofd gezien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer