© Margo Tilborghs

"Ik verloor mijn vader in zijn strijd tegen kanker"

Lennert Francken (20) uit Nieuwmoer en discotheek Marquee in Essen organiseren een fuif voor Kom op tegen Kanker. Hiermee wil hij geld inzamelen voor meer onderzoek naar deze ziekte.

Margo Tilborghs

Lennert Francken (20) is erg begaan met het lot van kankerpatiënten en hun familie. “Een jaar geleden verloor ik mijn vader in zijn strijd tegen kanker”, zegt Lennert. “Mijn vader is ruim een jaar ziek geweest. Zijn ziekte kwam hard aan. Hij had een tumor tussen zijn nier en blaas. Ik had een goede band met mijn vader maar de tijd die ons restte was te kort. Daarom wil ik nu actie ondernemen voor mensen met kanker, maar ook voor de mensen rondom die persoon. Het is echt niet te onderschatten wat deze ziekte met een familie kan doen. Er is te weinig opvang. Daarom wil ik geld inzamelen zodat er nog meer onderzoek naar kanker gedaan kan worden."

Lennert stapte naar Jan Oerlemans en Jens Aerts van discotheek Marquee in Essen en vroeg hen of ze hun dancing ter beschikking wilden stellen voor een actie voor Kom op tegen Kanker. Jens en Jan moesten niet lang nadenken en wilden onmiddellijk met Lennert in zee gaan.

De discotheek zal op zaterdag 13 februari dus helemaal in het teken staan van Kom op tegen Kanker. “Robert Abigail zal te gast zijn in de discotheek, samen met Tr3ble en dj Probe. De toegang tot de avond bedraagt 10 euro.

“Niet iedereen zal in de mogelijkheid zijn om die avond naar Marquee te komen”, zegt Lennert. “Daarom organiseren we naast die speciale avond ook nog een tombolaverkoop. Voor drie euro kunnen mensen in discotheek Marquee een lotje kopen. Ook dagbladhandel Romanneke in Essen en supermarkt Spar in Nieuwmoer zorgen mee voor de verkoop van de tombolatickets. De hoofdprijs is een Boretti barbecue ter waarde van 750 euro gesponsord door Keukens Konings uit Essen. We zijn onze sponsors enorm dankbaar voor hun steun. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn. Ook zij dragen hun steentje bij tot deze actie. (Keukens konings, Bruynseels Vochten, drankenhandel van Oevelen, AVT, KBC Essen, Spar Nieuwmoer, restaurant Den Engel dagbladhanel Romanneke en Sterkens Sport).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER