© EPA

Hazard helpt Mönchengladbach aan een makkelijke overwinning

Borussia Mönchengladbach heeft vrijdag op de 20e speeldag van de Bundesliga makkelijk gewonnen van Werder Bremen. In het eigen Borussia Park wonnen “die Fohlen” met ruime 5-1 cijfers van Werder Bremen. Thorgan Hazard mocht starten bij de thuisploeg en gaf de assist voor het eerste doelpunt.

Voor de eerste keer dit kalenderjaar had Mönchengladbach-coach Schubert een basisplaats in petto voor Thorgan Hazard. De ex-Gouden Schoen toonde meteen zijn waarde en leverde een goede voorzet af voor Lars Stindl (12.), die de thuisploeg op voorsprong zette. Verdediger Christensen nam nadien alle spanning weg. Op het halfuur (31.) verdubbelde hij de voorsprong met een intikker en na de pauze (50.) kopte hij Mönchengladbach naar een zekere zege. Pizzaro (56.) kon voor Bremen nog milderen vanop de stip, maar via een penalty van Raffael (70.) en een afstandschot van Nordveit (87.) werd het toch nog een ruime overwinning voor de thuisploeg.

Borussia Mönchengladbach klimt door de zege naar de vierde plaats, die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Werder Bremen (16e) blijft in de degradatiezone hangen. De zestiende in de Bundesliga moet na het seizoen barrageduels spelen om het behoud.

Excelsior en Willem II hebben in de degradatietopper van de 22e speeldag van de Nederlandse Eredivisie 0-0 gelijkgespeeld. Bij Willem II stonden Haemhouts en kapitein Ojo in de basis. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. Willem II blijft veertiende, Excelsior vijftiende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal