© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen vieren carnaval in Mechelse scholen

Zien ze er niet schattig uit? In heel wat basisscholen in Mechelen vierden de leerlingen vrijdag carnaval. Om ter leukst en om ter mooist waren ze verkleed, een traditie voor de start van de krokusvakantie. En het was meteen een mooie start van een maand vol carnaval in de Dijlestad.

Sven Van Haezendonck

Onder meer in de tweede kleuterklas van juffen Tine en Sanne en in de derde kleuterklas van juf Nele in de Vrije Basisschool Ursulinen vrijdag niets dan stralende gezichten. Maar ook papa Roel Comyn is trots op zijn kroost en bezorgde ons enkele foto's van zijn kinderen die op de schoolbanken zitten in De Esdoorn in Hombeek. Net als Bruno Dayers van zijn dochter Yuna.

Voor liefhebbers van carnaval zijn het deze maand hoogdagen. Zo organiseert Gilde De Knullen op zondag 14 februari naar jaarlijkse traditie het kindercarnaval. Dat gratis feest vindt van 14 tot 18u plaats in het Cultuurcentrum Mechelen in de Minderbroedersgang.

Het is een goede opwarmer voor de grote carnavalsstoet die zondag 28 februari door de straten van Mechelen trekt. De optocht start om 15u en duurt tot 17u.

Meer foto's kan je dit weekend bekijken in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER