Baby van slechts zeven maanden oud overleden nadat ze achtergelaten werd in snikhete auto

De Ierse politie heeft donderdagvoormiddag een zeven maanden oude baby uit een snikhete wagen in het dorpje Tipperary gehaald. De hulpdiensten probeerden het kind nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De baby stierf aan de gevolgen van een zonnesteek.

mrra

Het was de warmste dag van dit jaar in Ierland met een temperatuur van 26 graden, toen een Ierse man naar zijn werk vertrok in Tipperary. Toen hij naar binnenging, sloot hij zijn auto af, maar daarin zat zijn zeven maanden oude dochtertje, zijn eerste kindje nog. Het meisje lag daar in de brandende zon achter het glas en verloor al snel het bewustzijn.

Het was de Garda Síochána, de plaatselijke politie, die de baby in de auto zagen liggen. Er waren geen ouders in de buurt en daarom besloten ze de wagen zo snel mogelijk open te breken. Hoe lang het meisje daar al lag in de brandende zon achter het glas, konden ze niet inschatten.

“Iedereen is in shock”

Toen de agenten het kind uit de wagen hadden gekregen, reageerde het baby’tje niet meer. Met een helikopter brachten de hulpverleners haar zo snel mogelijk naar het Universitair Ziekenhuis in Limerick. Maar ook daar konden ze het meisje niet meer redden, het meisje overleed nog dezelfde dag.

De politie is nu een onderzoek gestart naar de omstandigheden waarin het meisje stierf. Zij benoemen het als een “persoonlijke tragedie” en een “heel gevoelige zaak”. “Het kleine dropje is in shock”, vertelt hun woordvoerder aan the Irish times. “De familie is hier heel populair en goed gekend. Iedereen is diepbedroefd. We zijn er voor hen om hen nu te ondersteunen.”

Ook in België

Het voorval doet denken aan de Belgische militair die op 25 juli 2012 zijn dochtertje van zes maanden vergat in de auto. De baby zat acht uur vast in de oververhitte wagen, waar niemand haar had opgemerkt door de getinte ruiten. Het kind stierf ter plekke in de auto door uitdroging. Buiten was het bijna dertig graden.

“Hij was niet vergeten zijn dochter af te zetten in de crèche. Hij was ervan overtuigd dat hij dit had gedaan. Zijn hersenen hebben hem foutieve informatie doorgestuurd en hij kan hier niet verantwoordelijk voor gesteld worden. Men kan niet beweren dat hij een fout heeft begaan”, hield de advocate de rechtbank destijds voor. De toen 25-jarige man Nicolas werd vrijgesproken voor ‘onvrijwillige doodslag’. Welke straf er boven het hoofd hangt van de Ierse man is nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen