© EPA

RB Leipzig én Dortmund laten punten liggen

Red Bull Leipzig en Borussia Dortmund, de eerste achtervolgers van nieuwe landskampioen Bayern München, hebben zaterdag allebei punten laten liggen. Beide teams kwamen thuis niet verder dan een brilscore. Leipzig deed dat tegen de voorlaatste, FC Ingolstadt, Borussia Dortmund kwam niet voorbij FC Köln.

svar

RB Leipzig verspeelde tegen Ingolstadt hun laatste kans op een nieuwe landstitel. Het stugge Ingolstadt, dat de wedstrijd zelfs met tien man eindigde na een rode kaart voor Morales, kon de nul houden en scoorde zo een onverhoopt punt in de degradatiestrijd. Door het puntenverlies van Leipzig kon Bayern München de landstitel pakken op het veld van Wolfsburg: de mannen uit Beieren wonnen met maar liefst 0-6 en staan nu tien punten voor Leipzig, een voorsprong die niet meer te overbruggen is.

Ook nummer drie Borussia Dortmund, dat deze week in de halve finales van de Duitse beker nog won van Bayern München, speelde 0-0 gelijk. In het Signal Iduna Park vielen geen doelpunten tegen de nummer acht uit de Bundesliga, FC Köln. Dortmund komt zo onder druk te staan van Hoffenheim, dat naar de derde plaats kan springen als het zondag wint van Eintracht Frankfurt, de andere bekerfinalist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal