© Photo News

Sunderland, zonder Januzaj en Denayer, degradeert na tien jaar uit de Premier League

Sunderland heeft zaterdag op de 35e speeldag van de Premier League een 0-1 nederlaag geleden tegen Bournemouth en is nu ook mathematisch zeker van degradatie naar de Championship. Adnan Januzaj en de geblesseerde Jason Denayer kwamen niet in actie bij de Black Cats.

Sunderland kon geen van zijn laatste tien competitieduels winnen en dat lukte ook zaterdag tegen Bournemouth niet. Joshua King velde twee minuten voor tijd het verdict voor de troepen van coach David Moyes. Sunderland kon de voorbije vier seizoenen telkens al maar nipt de degradatie vermijden en verdwijnt nu na tien seizoenen op het hoogste niveau uit de Premier League. Het kon in negen van zijn laatste tien Premier League-duels niet meer scoren. De rode lantaarn telt 21 punten, dertien minder dan de veilige nummer zeventien Hull dat 0-0 gelijkspeelde bij Southampton.

Nacer Chadli stond negentig minuten tussen de lijnen bij West Bromwich, dat een 0-1 nederlaag leed tegen uittredend kampioen Leicester. Jamie Vardy maakte op slag van rust de enige treffer van de partij. West Bromwich blijft knap achtste, Leicester rukt op naar de elfde stek.

© REUTERS

© Photo News

© Photo News

© REUTERS

© Photo News

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal